28 Ocak 2016 Perşembe

PRODUCE 101 : Bir Kız Grubu Polisiyesi....


Gün geçmiyor ki K-popta yeni bir idol, yeni bir grup çıkmasın. Sektöre talep yoğun olunca haliyle "survival" dediğimiz çıkış yapmak için hayatta kalma programları da hiç eksik olmuyor.YG'nin "Real Documentary: Bigbang", "WIN", "Mix&Match",  JYP'nin "JYP's Superstar Survival"Sixteen", Starship'in "No Mercy", vs vs bu liste uzar gider. Bugün sizlere yeni bir "survival" şovundan bahsedeceğim: Produce 101!!!
Produce101.gif

Sistar'ın şirketi Starship Entertainment yeni bir kız grubu çıkarmak için kolları sıvadı. Ancak bu grubu oluştururken son derece seçici olmak istedikleri için grup üyelerini bir survival yarışmasıyla belirlemeye karar verdiler. Ve 46 büyüklü küçüklü şirketten 101 stajyer toplayarak yarışma katılımcıları belirlendi. Yarışmacılar isterlerse bireysel isterlerse de grupça yarışma olanağına sahip. 101 kızın içinde oldukça dikkat çekici isimler de bulunmakta. 

すべての写真-7673

Bu isimlerin en başında jüriyi oluşturan Jan Geun Seuk, Cheetah, Kahi, JeA gibi ünlüler geliyor. Katılımcılardansa JYP stajyeri Somi, MBK'in DIA grubunun eski üyelerinden Chae Yeon, Hyeon, ve MBK stajyeri Dani, eski Five-Dolls üyesi Chanmi, aktör Kim Soo Hyun'un üvey kardeşi Kim Joo Na gibileri kendilerinden performanslarını sergilemeden dahi söz ettirmeyi başardı.
Produce 101 Kızlarının Tamamını Tanımak İçin TIK TIK
  


Programın ilk bölümü 22 Ocak'da yayınlandı. İlk bölümde yarışmacılar kendilerini tek tek jüri üyelerine tanıtıp performanslarını sergiledi. Programda en yüksek puanı (A) alan üç yarışmacı ise şöyle: 


Jelly Fish'in üç kişilik grubu'nun "Something New" performansı  - kıyafetlerinden dolayı başta TTS'nun Twinkle'ı söyleyecekler sanmıştım :D

The Ark grubunun şirketinden Kim Joo Na'nın "Who You Are?" performansı - kızda tam ana vokallik ses var


Onehallyu'daki profesyonel fanlara göre şu an Produce 101'in en popüler 3 yarışmacısı ise şöyle:

1)JYP - Somi
a0894fec9ce819c5cfac4afd08172665.png

2)Jellyfish - Sejeong

3)Pledis - Pinky
f41c0510468e1476adb9aabf75c5eaa2.jpg

Tabi program hala çok başlarda zamanla değişeceğini düşünüyorum. Sonuçta birisine fan olmak için önce o kişiyi tanımak gerekir değil mi ama :D


Son olarak programın amacından şöylece bir bahsedelim: 

"Produce 101 Kore'den ve yurt dışından 101 çaylağı bir araya getirip içlerinden bir grup oluşturmak için 11 çaylak seçecektir. Proje grubu bir yıl boyunca aynı çatı altında yaşayacak ve CJ E&M altında bir albüm çıkaracak. Üyeler birlikte yaşamaya 5 Aralık'ta başlayacak."



İlk bölümde bu tarz survival yarışmalarında yakalanan reytingin ancak yarısı elde edilebilmiş. Netizenler bu yüzden yarışmanın tutmayacağını çıkan grubunda başarısız olacağını söylüyor. Umarım zamanla reytingler artar, kızlar da çok başarılı olur da netizenler laflarını yutar.


Kızlar yayınlanan ilk bölümün ardından 101 kişilik gruplarıyla ilk canlı performanslarını bir basketbol maçında gerçekleştirdi. Şovları MCoutdown'da yayınlandı:
Produce101 - PICK ME canlı performansı


Bir sonraki yazıda görüşünceye dek, see you soon!!!!




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...