21 Aralık 2015 Pazartesi

Hayal Kırıklığı: İnsan ve Sistem



Hayal kırıklığı?
Beklentileri olan her insanın sıklıkla yaşadığı bir durum. 
Tabi bu durum hayallerin niteliğine göre değişir.Sadece kısa bir an için(Şöyle olsa iyi olur aslında.vb...) oluşan bir beklentinin hüsranla bitmesi kişide sadece anlık hafif bir üzüntü oluşturur. Ama ayrıntılarla oluşturulan hayallerin yerle bir olması insanı ağır bir üzüntü ile başbaşa bırakır.Hatta bu üzüntü o kadar ağır olur ki aradan 1 hafta da geçse 1 ay da geçse hala onun etkisinden çıkamaz.Sağlıklı düşünme biçiminden sağlıklı bir ruha kadar her şeyini bozabilir.Tabi dediğim gibi bu hayal kırıklığının şiddetine bağlı.


             

 Ve hayal kırıklığının belki de en kötü tarafı genellikle kişinin müdahale edemediği dış sebeplerden ötürü oluşması.Sen ayrıntılı bir şekilde hayallerini kurarsın.Onların gerçekleşeceği günü sabırla beklerken biri gelir hayallerini paramparça eder. Sonra bu yetmezmiş gibi bir de üstünde tepinip işi daha da mahveder. Ve işte tam o anda senin için hayat durur.Bir anda yer ayaklarının altından kaymaya başlar.Ve küçük bir mide spazmı yaşarsın.Tabi bu şiddetli bir hayal kırıklığında oluşacak bir durum.Çünkü hayal kırıklıklarına o kadar alışığız ki hepsinin böyle bir etki vermesi halinde her 10 kişiden 9'u kendini depresyonun içinde bulabilir.
              
                      

Ve günümüz modern dünyasında sistemin gözettiği adamlar başı çekerken bu adamlar birilerinin hayallerini kırmaktan hiçte çekinmeyecektir. Çünkü şov mast go on!!!

                       

Sistem sizden hayallerinizi koparıp sizi kendi gerçekleriyle yalnız bıraktığında sadece hayal kırıklıklarınız yanınızda olmuyor. İnsanlara olan güveninizi de kaybediyorsunuz. Çünkü kendi çıkarları için sizi bırakanlar sadece bugün olmayacaklar yarın da öbür gün de karşınıza çıkmaya devam edecekler. Bundan sonra da sadece hayal kurmayacaksınız onun yanında insanlar hakkında paronayalar oluşturmaya başlayacaksınız.
  
                               
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                                                    Sanırım depresyondayım, unutuldum, aldatıldım...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...